Dilani dat is mijn naam of … toch niet? Geboren op 27 januari 1992 of … toch niet? Geboorteplaats Kalubowila te Colombo South Hospital of … toch niet? Ik beschrijf hier 3 basisdingen die zo simpel zouden moeten zijn zoals de vraag of gras groen is.
In mijn geval is er voor mij bepaald dat het gras groener is in Nederland. Een grijs land ongeveer 9000km en 15 uur vliegen hier vandaan. Bestaande uit 50 tinten grijs en een automatisch vitamine D te kort.

Besta ik wel? Ik weet dat ik ademhaal en dat mijn bloed rood is. Maar hoe kan het toch dat er nergens iets over mij te vinden is. Soms denk ik dat ik in een slechte film ben beland, Maar nee dit gaat echt over mij.

Op grote schaal is dit mis gegaan en ik ben niet de enige. Inmiddels ben ik 4 jaar bezig om voor mezelf op te komen en dat wordt mij niet makkelijk gemaakt. Waarom? Ik heb toch niks misdaan? Of toch wel? Niemand die het weet. Alle scenario’s gaan door mijn hoofd.

In februari 2021 kwam het rapport van Commissie Joustra. 2 jaar lang werd hier onafhankelijk onderzocht over de rol en verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid bij interlandelijke adoptie van kinderen uit o.a. Sri lanka.

Een snoeihard rapport! Het is raar om blij te zijn met een bevestiging van ellende. Wat ik in mijn eigen onderzoek over Sri Lanka tegenkwam was zo gruwelijk dat ik regelmatig aan mijzelf twijfelde. Het vervalsen van documenten, kinderen die behandeld worden als een product door hen te ruilen en in het vuil te laten liggen. Zelfs babyfarms. Dat kon toch niet waar zijn. Werd ik gek? NEE! De commissie bevestigt al deze misstanden. Helaas… Het is werkelijk gebeurd…
Ook voelt het als een goede keuze dat ik in Hoger beroep ben gegaan, want mijn strijd is nog niet over

Afgelopen januari ben ik met Amanda Janssen van Sri lanka DNA langs 19 moeders gegaan. Verschillende moeders door heel Sri lanka die hun kinderen nog niet hebben kunnen terugvinden. Ik besefte mij dat ik deze verhalen niet alleen heftig vond in het algemeen, maar dat wij onderdeel zijn van deze verhalen.

19 x een huis binnen lopen met de vraag zou hier misschien ook mijn moeder tussen zitten? Is dit de manier om nog te kunnen uitvinden wie ik ben of waar ik vandaan kom? Want dan moet ik zo’n 11.000 huisjes langs gaan en wellicht nog wat begraafplaatsen…..

Waarom doen we adoptie? Dat is een handeling die gebeurd in het “belang van het kind”. Maar wanneer houdt dit belang op??? Verjaring is een wettelijk bepaald concept maar tegelijkertijd zeggen alle volwassenen: 30 jaar? Oh dan begint het leven pas. Ik vraag mij af waarom het blijkbaar in mijn belang is om hier te zijn met onjuiste papieren.

De reden dat ik hier sta is omdat ik vroeger nog niet kon praten. Honden moeten bij hun nestgenoten blijven totdat ze 8 weken zijn. Ik was nog geen een week oud toen ik bij moeder werd weggehaald.

Het is toch eigenlijk een hele simpele terug tel som? Mijn naam is Dilani Butink geboren op 27 januari 1992 te Kalubowila in Colombo dat zegt mijn Nederlandse paspoort. Gekomen via Stichting kind en toekomst een bureau met een vergunning van de Nederlandse staat. Ben ik een kind met een gouden toekomst of een kind met een zwart verleden?

ik kan niet begrijpen hoe deze adoptie in mijn belang kon worden geacht. Nu sta ik immers met lege handen. Geen idee waar ik vandaan kom. Wie mijn moeder is. Ik moet leven met de gedachte dat de Sri Lankaanse bemiddelaar en K&T geld verdiend hebben aan mij. Wellicht ben ik wel gestolen of kom ik uit een babyfarm. Hoezo is dit in mijn belang?”

Check ook onze Facebook-pagina