Amanda brengt families samen met DNA-test, maar zelf ‘verliest’ ze haar zus

Amanda neemt wangslijm af van een van de moeders in Sri Lanka

Toen Amanda (33) en Mila (31) eind september naar Sri Lanka gingen, had Amanda ze de stille hoop dat ze erachter zou komen wie haar biologische moeder zou zijn. Dat lukte niet. Sterker nog: dertig jaar lang dacht ze dat ze een zus had, maar dat bleek niet het geval.

Toch was Amanda blij. Haar zoektocht was namelijk niet voor niets geweest. “De afgelopen twee weken regende het resultaten! Maar mijn eigen uitslagen bleven uit.”

‘Persoonlijk is het klote’

Amanda en Mila gingen namelijk niet alleen voor henzelf naar Sri Lanka. Ze hielpen anderen met DNA-kits. Dat leverde drie moeder-dochter matches op. “Reden genoeg voor high fives en champagne. Maar het is natuurlijk wel een beetje dubbel. Mijn persoonlijke verhaal is gewoon klote.”

Volgens de papieren had Amanda een zus. Zo startte de zoektocht naar haar ouders. Maar het onderzoek wees iets anders uit. Het geboortecertificaat dat Amanda had, was helemaal niet van haar. En haar Sri Lankaanse naam, Seetha, is dus ook niet haar naam. Hoe ze dan wel heet? Ze weet het niet.

 

‘Let’s go!’

Toch geeft Amanda niet op. “Want wat mij is gebeurd, is voor heel veel mensen de snoeiharde realiteit. Ik heb geen lead, geen spoor, niets.” 

“Ik wilde een gat in de muur slaan. Ik ben een dag hondsberoerd geweest, ben boos geweest”, zegt Amanda. Nieuwe DNA-testen moeten haar toch op het goede spoor gaan brengen. In het voorjaar plant ze een nieuwe reis naar Sri Lanka. “Ik ga op naar het volgende avontuur, want it’s not over baby. Let’s go!”

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4492401/amanda-helpt-vrouwen-op-sri-lanka-aan-familie-maar-vindt-zelf-niets